3 Mart 2016 Perşembe

Genymotion Kurulumu

   

          Android Studioda kodumuzu yazdık, derlemek istiyoruz. Android Studionun kendi emulatoründe kodumuzu derleme hatasına düştük ve dakikalar sonra programımız açıldı. Büyük bir hevesle yazdığımız programı test etmek için bu kadar beklemek gerçekten insanın canını sıkıyor. Genymotion ile daha hızlı bir biçimde yazdığımız kodları derleyebileceğiz. 
     
          Genymotion kurulumunda genelde sıkıntılar yaşanıyor. Bu yazımda basit bir şekilde kurulumu anlatmak istiyorum. 
  1. https://www.genymotion.com/account/create/  adresine giriyoruz create an account'a basıyoruz ve kayıt işlemini gerçekleştiriyoruz.
  2. https://cloud.genymotion.com/page/launchpad/download/ Kayıt işlemini gerçekleştirdikden sonra bu linkden programımızı indirebiliriz. Virtual Box ile ve Virtual Box'suz indirme seçenekleri var. Zaten bilgisayarınızda Virtual Box yüklü ise Virtual Box'suz seçeneği seçebilirsiniz. Emulator sanal telefonlar vs. oluştururken Virtual Box'u kullanıyor. Kurulu olması gerekiyor.
  3. Programı indirdikden sonra next,next,next diyoruz ve işlem tamamlanıyor. ve Genymotion kullanıma hazır.


          Ben bir kaç tane sanal makina kurmuşum. Siz yeni yüklediğiniz için boş görünecektir. Add'e ardından gelen seçeneklerden keyfinize göre bir makina seçip, yükleyip kullanabilirsiniz.

          Genymotion'da oluşturduğunuz sanal makinayı çalıştırıyoruz. Bir nevi telefonumuzu açıyoruz yani. Daha sonra Android Studio'da projemizi çalıştırıp daha önce Genymotion ile oluşturduğumuz sanal telefonumuzu seçiyoruz. Geliştirdiğimiz uygulamayı rahatlıkla ve hızlı bir biçimde deniyoruz.

          Kolay gelsin!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder